Infotech sikrer god smittesporing på NM i friidrett

Innhold

Årets NM i friidrett blir arrangert i Bergen, på Fana Stadion. Grunnet situasjonen vi står overfor med korona, setter myndighetene strenge krav til smittevern og god smittesporing for alle arrangementer. Ved hjelp av vår Adgangskontroll blir disse kravene tilfredsstilt på årets NM.

– Det er helt fantastisk at Infotech ønsket å sponse arrangementet med et system for adgangskontroll. På stevne vil vi ha oversikt over hvor mange og hvem som er inne på stadion til enhver tid. Takket være Infotech, sikrer vi derfor god smittesporing på årets NM, sier leder for marked i NM-komiteen, Rune Adolfsen.

NM i friidrett arrangeres på Fana stadion 18.-20. september 2020 av arrangørklubbene Fana IL, IL Gneist og IL Bjarg. Her vil Norgeseliten med store internasjonale og lokale topputøvere vise seg frem og gi alle en stor idrettsopplevelse. Til sammen er det 500 påmeldte utøvere.

ID-kort gir oversikt

Hele Fana stadion vil bli sperret av og det blir satt opp fire inn- og utgangsposter. Før arrangementet får alle utøvere utdelt hver sitt personlige ID-kort. Med dette kortet sjekker de seg inn og ut av stadion ved hjelp av Infotech sin Byggekortleser.

– Det er opprettet brukere på alle som får utdelt et ID-kort, slik at vi kan følge med på hvem som er på stadion til enhver tid. Vi vil også få oversikt over antall personer som er inne, slik at vi kan opprettholde maksgrensen, sier Adolfsen.

Han er veldig takknemlig for den hjelpen Infotech bidrar med inn i arrangementet.

– Jeg syns det er veldig flott at lokalt næringsliv i Bergen er villig til å gjøre dette for og med oss. Det er ikke til å stikke under en stol av vi mister inntekter på bakgrunn av at vi ikke kan ha publikum i år, så det at Infotech ville støtte opp under NM er vi veldig takknemlig for. De har vært imøtekommende og løsningsorientert hele veien.

ID-kort friidretts-NM

Ønsket å bidra

Infotech var aldri i tvil om at de ønsket å sponse det lokale arrangementet, da de ble spurt. Dette selv om de måtte tenke litt utenfor boksen.

– Selv om vi i all hovedsak leverer produkter til byggebransjen, liker vi å tenke litt utenfor boksen av og til. Blant annet leverte vi en tilsvarende løsning til «Sommerbåten» til NRK for noen år tilbake. Etter korona har vi virkelig fått øynene opp for at våre løsninger også kan brukes i andre sammenhenger og bransjer. At vi kan bidra til god smittesporing på NM er veldig kjekt, sier daglig leder i Infotech, Eirik Roald Ree.

Hvorfor ville dere sponse NM i friidrett?

– Det er alltid viktig for oss å støtte lokale arrangementer, og spesielt nå. Dette ser vi på som vårt lille bidrag i korona-dugnaden for å hjelpe arrangørene til å gjennomføre et trygt mesterskap. Hvis vi på denne måten kan bidra til at både publikum og utøvere får muligheten til å oppleve flotte idrettsprestasjoner, er det en selvfølge for oss å stille opp.

Vil holde seg innenfor reglene

En uke før arrangementet, ble det annonsert at styret i NFIF besluttet å ikke stoppe mesterskapet av smittevernhensyn. NM-komiteen kunne dermed gå i gang med arbeidet i forkant av arrangementet.

– Vi gleder oss stort til å ønske alle deltakere, akkrediterte trenere, presse og arrangørstab hjertelig velkommen til NM på Fana Stadion. Ingen trenger å bekymre seg for smittehensyn, da vi til enhver tid til vite hvor mange som er på stadion – takket være adgangskontrollen fra Infotech. Utøvere vil også bli bedt om å forlate område når deres øvelse er ferdig, slik at vi hele tiden holder oss innenfor de reglene som er satt, avslutter Adolfsen.

Deler av NM blir sendt på NRK, og hele arrangementet vil streames her.